Національний банк України зобов'язав вітчизняні фінустанови призупинити здійснення всіх видів фінансових операцій у населених пунктах, які тимчасово контролюються терористами.

Про це йдеться у постанові регулятора від 6 серпня, передає УКРІНФОРМ.

«Банкам України призупинити здійснення всіх видів фінансових операцій у населених пунктах, які не контролюються українською владою», – йдеться у документі.

При цьому НБУ рекомендував банкам до повного відновлення діяльності надавати клієнтам послуги за допомогою засобів мобільного обслуговування.

Таке рішення у центробанку пояснюють «необхідністю запобігти загрозі життю і здоров'ю клієнтів і працівників банків і фінустанов на території Донецької і Луганської областей».

Окрім того, Нацбанк зобов'язав «Укрпошту» і небанківські установи призупинити фінансові операції на контрольованих бойовиками територіях, зокрема прийом і виплату переказів коштів.

Генеральному департаменту регулювання грошового обігу доручено щодня інформувати банки про райони і міста обласного значення Донецької і Луганської областей, які не контролюються українською владою.