Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, у вівторок, 28 квітня, в Києві на НСК «Олімпійський» відбулася Міжнародна конференція на підтримку України. Найвище керівництво держави і високі представники міжнародного співтовариства та ділових кіл обговорили перспективні напрямки для залучення інвестицій в країну, результати роботи Уряду зі стабілізації економіки та подальші кроки на шляху реформ в Україні. 

У Міжнародній конференції на підтримку України взяли участь понад 500 високих гостей з більш ніж 50 країн світу. Зокрема, представники інституцій ЄС та його держав-членів, країн Великої Сімки, ООН; Міжнародних організацій, світових інвестиційних та бізнес компаній і громадянського суспільства. 

Конференцію відкрили Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер. Також в ній взяли участь Прем'єр-міністр Латвії (країни, що наразі головуюча в Раді ЄС) Лаймдота Страуюма, Комісар європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнес Хан, Керуючий директор ЄБРР з питань Східної Європи та Каказу Франсіс Маліж та інші. 

В рамках конференції  були проведені чотири дискусійні панелі, на яких члени Уряду України та іноземні фахівці обговорили відновлення східних областей України, бізнес-клімат та інвестиційні можливості в Україні, аграрну політику та реформи в цій сфері, а також енергетику і енергоефективність. 

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Конференції наголосив, що для досягнення економічного зростання необхідно залучити в українську економіку інвестиції: «Найкращий «план Маршалла» в цьому випадку — інвестуйте в Україну». 

Арсеній Яценюк підкреслив, що одна зі сфер для інвестицій — енергетичний сектор. Він нагадав, що минулого року Парламент України ухвалив закон, який дає змогу виключно компаніям з ЄС та США інвестувати в українську ГТС. 

Однією з ключових сфер для міжнародних інвестицій, за словами Глави Уряду України, є також українське сільське господарство: «Ми можемо виробляти екологічно чисті й дуже конкурентні сільгосппродукти». 

Глава Уряду також наголосив на важливості спільних освітніх програм із ЄС: «Очікуємо, що це принесе «вищий IQ» — щоб рухати країну вперед, проводити реформи і бути більш конкурентними у світі». 

«Нам дійсно необхідний «план Маршалла». І я переконаний, що ця конференція — перший крок, як створити масштабний, всеохоплюючийплан для України і для нашого спільного успіху», — сказав Арсеній Яценюк.