Влада Москви проведе рейди у великих мережевих магазинах у пошуках незаконної торгівлі продуктами, які потрапили під заборону. Про це повідомили в департаменті торгівлі та послуг Москви, передає ТСН.

Як повідомляє ВВС Russian з посиланням на заяву департаменту, рейди, імовірно, почнуться з вересня. Чи будуть подібні заходи повторюватися і з якою періодичністю, влада столиці поки не вирішила. В департаменті також заявляють, що алгоритм перевірок визначать до кінця тижня.

На часі ж мережеві продуктові магазини Москви готують для мерії списки, де вказано, скільки заборонених товарів залишилося у них на складі і до якого терміну їх планують продати. Також поки невідомо, які заходи будуть вживатися щодо тих рітейлерів, які не встигли розпродати заборонений товар у зазначений термін.

Нагадаємо, 7 серпня російський уряд затвердив заборону на поставки яловичини, свинини, плодоовочевої продукції, м'яса птиці, риби, сирів, молока і молочних продуктів з країн ЄС, США, Канади, Австралії, Норвегії та Японії.

Крім того, з 5 липня Россільгоспнагляд обмежив імпорт м'яса з Молдови. З 28 липня Росія заборонила імпорт всієї української «молочки». У червні цього року Росія заборонила ввезення української картоплі.

Росспоживнагляд також ініціював заборону на імпорт українських соків, пива та консервів через «невідповідність якості російським вимогам». А 29 липня ввели заборону на ввезення українських овочевих і рибних консервів.