ПОРАДИ. Більшість дієт, які обіцяють позбавити від зайвої ваги, як правило, досить дорогі і сильно б'ють по сімейному бюджету. Однак існують і досить доступні способи схуднення. Результати недавнього дослідження показали, що люди, що випивають перед прийомом їжі дві чашки води, значно швидше худнуть, ніж ті, хто воду перед їжею не вживає, повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Бренда Деві, професор американського Технологічного університету у Вірджинії, стверджує, що результати дослідження явно доводять, що вода може вгамовувати почуття голоду, а також знижує кількість споживаних людиною калорій. Дані висновки підкріплюються дослідженням, в ході якого виявилося, що жінки, які п'ють більше рідини, скинули більшу кількість кілограмів, ніж ті, хто випивав близько 1 л води на день.

Крім того, вчені відзначають, що щодня людині необхідно близько 2,5 л рідини, отриманої з води, напоїв і їжі. До речі, вживання звичайної води замість солодких напоїв сприяє зменшенню ризику розвитку з часом цукрового діабету, а недостатнє вживання води сприяє утворенню ниркових каменів. Тому «водна» дієта це один з найпростіших способів поліпшення результатів схуднення і профілактики деяких важких захворювань обміну речовин.

УНН