У Сумській муніципальній галереї триває виставка живопису та графіки  «Мистецьке коло родини Надєждіних». Експозицію склали понад 50 робіт глави сім’ї Михайла Володимировича, сина Андрія і доньки Оксани, які нині живуть у Кіровограді.

Подібний творчий звіт уродженця Сумщини народного художника заслуженого діяча мистецтв Михайла Надєждіна та його дітей — професійних майстрів пензля — перший на батьківщині. Під час відкриття виставки він наголосив, що настав час прозвітувати не тільки перед Україною, Європою і світом, а й перед земляками.

Творчість родини Надєждіних — неповторне явище в українському мистецтві. За словами доктора мистецтвознавства, академіка АМУ, професора Олександра Федорука, це яскрава сторінка сучасного пластичного мислення, синтез модерного і минулого, свідомого і підсвідомого, з якого виринає світ фантасмагорій і метафоричних образів.

Відвідувачі виставки високо оцінили її художнє значення і мистецьку цінність. На переконання голови Сумської організації Національної спілки художників України Івана Гапоченка та мистецтвознавця Надії Юрченко,  кожен з Надєждіних має власний творчий почерк, які об’єднані справжнім і неповторним талантом.

Усі троє — учасники багатьох виставок різного рівня, лауреати премії у сфері образотворчого мистецтва і мистецтвознавства імені О. Осмьоркіна.  Андрій недавно удостоєний звання заслужений художник, а Оксана успішно поєднує роботу у творчій майстерні з викладацькою діяльністю.