Сьогодні характеристика публікацій макроекономічних даних та даних про використання інструментів грошово-кредитної політики недостатньо прозора, неповна  та виходить із запізненням  у публікації. Неповнота опублікованої інформації призводить до помилкової або некоректної їх інтерпретації, а недостатня прозорість та запізнення у публікації — до відсутності інтересу банків до опублікованих даних та ефекту, який вони могли створити для виконання завдань із підтримки фінансової стабільності банківської системи України.

Тому в НАБУ переконані, що своєчасна та в повному обсязі публікація даних дасть змогу банкам краще розуміти стан економіки країни та враховувати це у своїй коротко- та довгостроковій стратегіях під час визначення вартості ресурсів на кредитних та депозитних ринках.

Банкіри просять забезпечити частішу публікацію статистичних даних, а також зменшити термін її оприлюднення після закінчення звітного періоду. Крім того, доцільним було б упровадження двоетапного оприлюднення даних про макроекономічні показники та монетарні агрегати: передовсім з мінімальним запізненням надаються самі дані, а пізніше — коментарі до них Нацбанку України чи Міністерства фінансів.

У НАБУ вважають необхідним проводити зустрічі з представниками комерційних банків для роз’яснення офіційної позиції стосовно опублікованих даних, а також оновити методологію статистичних даних, які публікуються.

Банківський сектор цікавлять зокрема такі дані:  детальніша розбивка статей платіжного балансу;  публікація залишків на єдиному казначейському рахунку щоденно протягом першої години робочого дня; публікація залишків на кореспондентських рахунках банків в НБУ щоденно протягом першої години робочого дня; щомісячні компоненти базової інфляції; прогнозована зміна міжнародних валютних резервів та збільшення періодичності публікації даних з міжнародних резервів НБУ; повний розріз операцій в межах інструментів грошово-кредитного ринку зі строками, на які вони проводяться; включення операцій НБУ з урядом у щомісячну статистику інтервенцій на валютному ринку України.

У свою чергу Національний банк повідомив, що це прохання розгляне і візьме до уваги.