Іномарку «Опель Омега» зупинили, як розповіли в ВГЗ ГУМВС України в Харківській області, для перевірки працівники УБОЗу та ДАІ на одній з харківських вулиць. І, як виявилось, недаремно. У її багажнику правоохоронці побачили саморобні вибухові пристрої. Власником небезпечного вантажу був безробітний 50-річний харків’янин, який власноруч виготовляв це смертельне начиння. Він зізнався, що всі більш як сто найменувань знайдених у багажнику авто саморобних пристроїв призначалися для влаштування вибухів під час масових акцій та мітингів, які проходили б найближчим часом в обласному центрі.

«Страшно уявити, що могло б статися, якби ця вибухівка потрапила в місця масового скупчення людей», — зауважив начальник ГУМВС України в Харківській області полковник міліції Анатолій Дмитрієв. Він запевнив харків’ян та гостей міста, що будь-які спроби осіб, які мають сепаратистські та інші злочинні наміри, спрямовані на розхитування стабільної обстановки в Харкові, правоохоронні органи жорстко припинятимуть.

Увесь смертельний вантаж з багажника іномарки вилучено і направлено на дослідження експертам-криміналістам. Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження.  Максимальне покарання за вчинення такого злочину — до 7 років позбавлення волі.