15 років тому в Шостці на Сумщині відновили такий вид стимулювання працівників, як Дошка пошани. Щороку за місяць до святкування річниці Незалежності України тут ушановують кращих із кращих — не лише окремих трудівників, а й колективи.

Відомо, що за радянських часів моральні стимули були в більшій пошані, ніж матеріальні винагороди. Однак працівники райради та РДА вдосконалили процедуру занесення світлин кращих працівників і колективів на Дошку пошани, долучивши до традиційного свідоцтва ще й грошові премії.

Як розповіла начальник організаційного відділу Шосткінської райради Вікторія Матлай, нещодавно комісія підсумувала 25 відповідних подань. А честь сфотографуватися випала трьом колективам — Богданівській амбулаторії загальної медицини, МТФ СФГ «Озон», Глазівській ЗОШ I—III ступенів і дев’яти трудівникам, які працюють на промислових підприємствах, у сільському та лісовому господарствах, закладах культури, освіти тощо.

Усі вони отримають свідоцтва та конверти з грошовими винагородами під час святкових заходів з нагоди дня Незалежності України, що відбудуться 22—24 серпня.

Кожному з дев’яти переможців вручать по 200 гривень, а колективам — від 500 до 1500 (залежно від кількості працюючих: до 20 осіб — 500, від 20 до 100 — 1000, понад 100 — 1500 гривень).

Дошку розмістили в приміщенні райради та РДА, де відбуваються прийоми громадян, проводять сесії, колегії, інші заходи, в яких беруть участь сотні поліщуків і які можуть побачити своїх героїв праці. Усього за півтора десятка років удостоєні честі бути занесеним на Дошку пошани 81 колектив та 231 трудівник поліського краю.