Де і за які кошти оздоровити дитину цього року — для багатьох батьків є питанням більш актуальним, ніж раніше. Адже відомчі оздоровниці українських підприємств у Криму опинилися на окупованій Росією території, а на південному сході України триває війна…

Попри нестабільну ситуацію в країні, на Дніпропетровщині знайшли можливості оздоровлення дітей як на території області, так і поза її межами, в тому числі й на морі. Путівки до дитячих таборів частково фінансуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. У переліку дитячих оздоровчих закладів, що надають відпочинок зі знижкою, цього року — 31 дитячий табір, з яких 13 розташовані за межами Дніпропетровської області. Вже профінансовано майже 3 мільйони гривень на оздоровлення 3312 дітей.

Як повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Дніпропетровської ОДА, з 1 червня за допомогою цих коштів 1348 дітей уже відпочили у п’ятьох таборах, один з яких розташований на Дніпропетровщині, чотири — поза її межами. У планах Фонду соціального страхування також придбання понад 1,5 тисячі путівок повної вартості. Зокрема, 300 путівок до оздоровчих таборів Дніпропетровщини та 1,2 тисячі — до дитячих таборів на морі.

Наприклад, уже закуплені 920 путівок до дитячого оздоровчого табору «Морський» (Запорізька область, Якимівський район, смт Кирилівка) та до дитячого оздоровчого табору «Дорожник» (Дніпропетровська область, Царичанський район, с. Китайгород). До «Морського» на оздоровлення по путівках за повну вартість 2 червня відправилися 155 дітей із Дніпропетровщини.