Санаторій «Черче» планує прийняти учасників АТО на реабілітацію.

У військових госпіталях Львова, Одеси, Харкова, Дніпропетровська нині перебуває на лікуванні 38 прикарпатців, поранених у зоні проведення Антитерористичної операції. Вони потребують реабілітації, бажано якомога ближче до дому, до сім’ї. Санаторій «Черче», що в Рогатинському районі Івано-Франківщини, готовий прийняти у себе 50—60 поранених чи травмованих бійців.

Для цього тут створюють спеціалізований реабілітаційний центр. При координаційному центрі допомоги пораненим під час проведення АТО діє окрема робоча група, яка розробляє поетапне втілення цього задуму. Загалом координаційний центр організовує всебічну допомогу постраждалим військовослужбовцям та їхнім сім’ям — допомагає фінансово, забезпечує медикаментами, організовує відпочинок та оздоровлення дітей.

За словами заступника головного лікаря санаторію Любомира Бриницького, заклад має належну лікувальну базу, зокрема відділення для допомоги людям із захворюваннями опорно-рухового апарату, наслідками уражень нервової системи. А учасники АТО зазвичай мають кульові поранення кінцівок, а це призводить до відхилення у роботі нервової системи. Сірководневі ванни, спокій, тиша і персонал, який готовий надавати реабілітаційні послуги, сприятимуть поверненню військовим повноцінного здоров’я. Щоправда, ще варто придбати функціональні ліжка, апарати транквілізації.

— Завдання щодо реабілітації наших військових поставив Президент країни. Допомогу в такому центрі зможуть отримати не тільки військовослужбовці, які брали участь в Антитерористичній операції, а й члени їхніх сімей, — зазначає заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Сергій Адамович. — Нам важливо повернути до звичайного цивільного життя кожного, хто захищав або захищає Українську державу на сході.