У навчальному центрі «Десна», що на Чернігівщині, нині проходять бойову підготовку військовослужбовці 11-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь», сформованого з добровольців та призваних до лав ЗС резервістів. За словами командира батальйону підполковника Олександра Гуменюка, за короткий час вчорашні юристи, медики, науковці пройшли курс вогневої стрільби, метання гранат, тактики бою — словом, навчилися всього, що знадобиться під час бойових дій. І готові, тільки-то прийде наказ, виступити на схід України для боротьби з терористами.

«Урядовий кур’єр» побував днями в гостях у бійців підрозділу. Публікація про цей батальйон вийде в одному з наступних номерів «УК». А зараз треба зауважити, що військовослужбовцям необхідна й підтримка всіх небайдужих українців. Адже після скорочення армійських лав, яке відбувалося скільки років поспіль, щойно почався зворотний процес, а отже, швидко оснастити армію всім необхідним неможливо.

Фото надане автором

«Київську Русь» узяло під свою опіку столичне підприємство «Мега-Поліграф». 2 червня його працівники привезли військовим продукти, фільтри для води, медикаменти тощо. А трохи раніше вони придбали для бійців 11-го батальйону бронежилети і шоломи — скільки змогли, на скільки вистачило коштів, зібраних працівниками «Мега-Поліграфа» та небайдужими українцями, які відгукнулися на їхній заклик допомогти армії. Однак ще не кожен боєць підрозділу має свій бронежилет і каску. Потрібно швидко зібрати кошти, щоб закупити і відвезти їм спорядження, що захистить від куль і снарядів. «Мега-Поліграф» готовий координувати цю справу і відкрив спеціальний рахунок, на який кожен може перерахувати кошти.

Реквізити для перерахування коштів

Найменування банку: Приватбанк

Номер рахунку: 29244825509100

МФО: 305299

ЄДРПОУ: 14360570

Призначення платежу: поповнення картки

5168 7572 2870 0623

Отримувач: Книшевич Андрій Олександрович

ІПН: 2949718534