У Сімферополі відбувся перший благодійний ярмарок-продаж дитячих виробів «Мій внесок у скарбничку добрих справ», який стартував у рамках Всекримського заходу «Марафон добрих справ». Поштовхом для його проведення стало бажання допомогти дітям — пацієнтам відділення онкогематології Дитячої республіканської клінічної лікарні. Адже всі зібрані кошти спрямують на придбання необхідних препаратів. 

«Ідея проведення цього заходу виникла нещодавно, — каже Тетяна Головко, виконавчий директор Благодійного фонду розвитку та реконструкції «Майбутнє», який став одним з організаторів акції. — До нас постійно й у великих кількостях надходять прохання про допомогу. Ми намагаємося допомогти кожному, але наші можливості не безмежні». Тому фонд, об’єднавши зусилля із Кримським республіканським центром соцслужб для сім’ї, дітей та молоді, а також Міносвіти Криму, вирішив залучити до благодійного руху якнайбільшу кількість людей.

Купуючи за невеликі гроші дитячі саморобки, кожен зміг зробити добру справу — допомогти тому, хто конче цього потребує. Люди з легкістю розлучалися з грошима, бо розуміли, що комусь така підтримка вкрай важлива.

Так, працівник одного з кафе Андрій кілька разів приходив до стелажів і купував різні сувеніри. «Ціную працю дітей, які дуже старалися і зробили гарні саморобки, але головне, що це все заради доброї справи. Як можна стояти осторонь?»

Сімферопольці із задоволенням долучилися  до марафону добрих справ. Фото автора

Долучився до благодійного марафону і сімферопольський бізнесмен Михайло Смолянов. «Такі акції, безумовно, потрібні, бо дітей, які хворіють на онкологічні недуги, на жаль, стає дедалі більше. Тому кожний бізнесмен розуміє, що, заробляючи гроші, повинен ділитися, допомагати».

Першого дня роботи благодійного ярмарку організатори зібрали понад 4 тисячі гривень. Заступник директора Кримського республіканського центру соцслужб Денис Горьков зауважив, що такі ярмарки протягом жовтня пройдуть на всьому півострові, щоб зібрати більшу суму. А ще засновники благодійного заходу планують провести передноворічний великий аукціон, де основними лотами також будуть дитячі роботи.