ПОДЯКА

У рамках візиту до Республіки Куба віце-прем'єр-міністр Віктор Тихонов, окрім участі у Х засіданні Міжурядової українсько-кубинської комісії з питань торгово-економічного і науково-технічного співробітництва, відвідав гаванський лікувально-оздоровчий центр "Тарара", де лікують і оздоровлюють дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Спілкуючись із персоналом центру, Віктор Тихонов відзначив, що у важкі часи для українського народу Куба однією з перших відгукнулася і запропонувала допомогу, визначивши пріоритетом здоров'я постраждалих дітей.

"Протягом 20 років кубинські лікарі, медичні сестри, лаборанти, психологи творять диво, їхня самовіддана праця повернула життя тисячам дітей, які пережили важкі часи після аварії, втратили будинок, тяжко захворіли", - цитує слова віце-прем'єра його прес-служба.

Урядовець зазначив, що через вплив наслідків аварії на ЧАЕС значно знизився рівень здоров'я українських дітей. Зараз протягом року реєструється 1,4 захворювань на дитину. Швидкими темпами зростає захворюваність на кістково-м'язові, серцево-судинні, гастроентерологічні, ендокринологічні, дерматологічні хвороби. Саме хворих з цими патологіями нам допомагають лікувати і оздоровлювати кубинські фахівці.

Віктор Тихонов висловив від імені Кабінету Міністрів подяку кубинському народу за надану допомогу у лікуванні українських дітей. Він передав у розпорядження центру "Тарара" ліки і предмети медичного призначення. Також подарунки отримали діти і персонал.