Відбувся конкурсний відбір підручників для учнів четвертих і сьомих класів за участю вчителів на інтернет-порталі МОН України.

Міністерство освіти і науки України розкрило дані електронної бази Репозиторія навчального контенту, на основі якого проводився конкурсний відбір підручників для учнів четвертих і сьомих класів за участю вчителів.

На порталі Репозиторія навчального контенту, де розмістили понад 200 оригінал-макетів підручників, зареєструвалися і зробили свій відбір понад 90% шкіл.

Після розкриття електронної бази Репозиторія, стало відомо, що вибір підручників для четвертих класів зробила 15 351 школа, а для сьомих — 14 283 школи.

Наразі триває обробка результатів відбору підручників.

Зазначимо, на початку березня Міністерство освіти і науки України звернулося до вчителів, які в наступному навчальному році будуть працювати з учнями четвертих і сьомих класів, з проханням взяти участь у визначенні підручників, які слід використовувати у навчанні дітей.

З цією метою в період з 2 березня по 13 травня на порталі Репозиторію на вибір вчителів було розміщено більше 200 оригінал-макетів конкурсних підручників.  

Ділова Україна