У Кабінеті Міністрів України до початку опалювального сезону, який стартує з жовтня 2015 році, пообіцяли врахувати всі проблемні питання щодо запровадження субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, передає кореспондент РБК-Україна.

«Платіжки за комунальні послуги, які приходять громадянам у травні, вже не містять вартості послуг опалення. Незважаючи на це навантаження на окремих громадян очікується з початку опалювального періоду, тобто з жовтня 2015 р. Враховуючи вказівки, нами передбачена повторна кампанія з інформування населення про діючі програми житлових субсидій. До цього часу ми врахуємо ті проблемні питання, які обов'язково будуть виявлені при введенні субсидій з 1 травня», — зазначив Віталій Мущинін.

Він додав, що на сьогодні на субсидії можуть розраховувати близько 3,5—4 мільйонів сімей.

«Тобто це майже 25 відсотків усієї країни, які мають право на отримання житлової субсидії», —зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, за словами міністра соціальної політики Павла Розенка, в 2015 році субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримали на 300 тисяч сімей більше, ніж у 2014 році.