ПРИГОДА. Посеред траси їхав велосипедом 4-річний хлопчик, і жоден автомобіль не зупинився, щоби поцікавитися, куди він їде.  Випадок неймовірної байдужості водіїв, а отже, батьків, стався на Вінниччині.

Донька-киянка на літо привезла онука до своїх батьків в райцентр Козятин. Хлопчик скучив за матусею і вирішив поїхати до неї. Тож сів на двоколісного велосипеда з двома додатковими колесами і гайнув з подвір’я. Дід порався в гаражі і не відразу  помітив пропажу. А коли спохватився, то підняв на ноги увесь куток, однак  хлопчика ніде не було.

Як потім з’ясувалося, малий у цей час, здолавши майже три кілометри міської дороги, виїхав на білоцерківську трасу. Він крутив педалі посередині дороги, по білій розмітці, і жоден водій не звернув на нього уваги, ніхто не  зупинився. На щастя, за збігом обставин поряд опинився колишній співробітник ДАІ Петро Ващук. «Я був на АЗС, коли побачив, що посеред дороги їде хлопчик, якого з усіх боків оминають машини. Тож негайно кинувся до нього і разом з велосипедом приніс на заправку», — зазначив він.

Хлопчик назвав своє ім’я та прізвище, але не знав, де мешкають дідусь  із бабусею. Майже дві години рятівник кружляв райцентром в надії, що Владик впізнає будинок або вулицю, та, зрештою, довелося його відвезти в міліцію. Сюди ж, після трьох годин марних пошуків, звернулися і рідні хлопчика. «Ми дуже вдячні нашому ветеранові, адже дитина наражалася на смертельну небезпеку. Водночас прикро за байдужість водіїв. Якби останні були більш дисципліновані і чуйні, то менше дітей потрапляли б у ДТП», — зазначив начальник служби профілактичної роботи УДАІ  УМВС в області Володимир Мотичко.