Українці, якщо вже за щось беруться, то роблять це якнайкраще. Днями у російській столиці завершився VI чемпіонат світу з городкового спорту. Участь у змаганнях взяли понад 100 спортсменів з України, Білорусі, Німеччини, Латвії, Молдови, Фінляндії, Росії та інших країн.

Особисті та командні змагання проходили серед чоловіків і жінок в трьох видах програми: змагання полімерними битами («єврогородки»), змагання з «фінських городків» та класичні городки. Юніори та юніорки розіграли особисту першість.

Серед жінок в класичних городках наша Світлана Кочергіна з Кременчука посіла друге місце, її результат – 129 біт на 90 фігур. У командних змаганнях українки зупинилися на третьому щаблі.

У цьому виді програми наші юніори здобули «золото» та два «срібла». Чемпіоном став Юрій Гаращенко (119 біт на 90 фігур). Другу позицію зайняли Олександр Костяний (124 біти на 90 фігур) і Світлана Весеніна.

Українські представники «фінських городків» завершили змагання на третьому місці. Так само бронзову нагороду завоювала і наша жіноча команда.

У юніорів Юрій Гаращенко здобув «золото», Олена Дрешель — «срібло».

Останнім видом програми на світовій першості були «єврогородки», де українці вважалися фаворитами. Наші спортсмени підтвердили своє реноме – у всіх п’яти фіналах ми мали свого представника. Золоті нагороди отримали Антон Шильников та чоловіча команда.

Світлана Кочергіна повезла додому срібну медаль, такий самий результат і у жіночої команди.

Також «срібло» ми маємо в змаганнях змішаних пар, отримали його Антон Шильников та Олена Захарова.

Серед юніорів на «відмінно» знову виступив Юрій Гаращенко, у нього — «золото», срібна медаль — в Олександра Костяного, а Олена Захарова поповнила скарбничку збірної бронзовою нагородою.