Президент Петро Порошенко провів зустріч із міністрами закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, Латвії Едгаром Рінкевічем та Ісландії Гуннаром Брагі Свейнссоном.

«Українці заплатили дуже високу ціну за свій європейський вибір. Ми обрали європейський шлях для нашої країни, і зараз відстоюємо його», — наголосив Президент, поінформувавши, що з початку загострення ситуації на Донбасі загинуло 258 військовослужбовців.

Петро Порошенко акцентував на тому, що триває надходження зброї та бойовиків через кордон з боку Росії. І нині йдеться не тільки про безпеку України, а й про безпеку Європи. «Як можна сприйняти анексію Криму, збиття нашого літака, обстріли мирного населення з російського боку? Це неприйнятно, — зазначив він. — Нині найвирішальніші дні в українській історії. Це реальна битва за нашу незалежність. Тож для нас дуже важливо відчувати солідарність усього Європейського Союзу».

За словами глави держави, населення частини Луганської та Донецької областей — фактично заручники терористів, воно перебуває у жахливих умовах, повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави висловив подяку Латвії, Литві та Румунії за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС: «Ми перейшли Рубікон і ніколи не повернемося до радянського минулого».

Того самого дня із Радославом Сікорським зустрівся й Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Сторони обговорили поточну ситуацію у Донецькій та Луганській областях, докладно зупинившись на безпекових та економічних викликах, що постають у зв’язку з російською агресією.

Арсеній Яценюк надав високу оцінку принциповій позиції Республіки Польща щодо ситуації на сході, а також намірам польського уряду розширити обсяги технічної та експертної допомоги Україні. Прем’єр відзначив важливість спільної скоординованої відповіді ЄС на ескалацію насильства з боку підтримуваних Росією бойовиків, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»