Справжній прорив стався у справі модернізації мереж КП «Миколаївводоканал». Ще два роки тому було досягнуто домовленостей між міською владою та зарубіжним банком про інвестиції у сферу водопостачання. Як повідомили у міськвиконкомі, для продовження співпраці підготовлено весь пакет необхідних паперів. Залишилося отримати деякі документи з Мінфіну — і проект наблизиться до стадії реалізації. Якщо все йтиме за планом, то вже наприкінці вересня Європейський інвестиційний банк виділить перший транш й можна розпочинати роботи, заплановані у рамках проекту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаєві». 

Про це говорили у ході зустрічі Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров та представники делегації Європейського інвестиційного банку, зокрема голова Представництва ЄІБ в Україні Лілія Чернявська, головний інженер систем водопроводу і каналізації Європейського інвестиційного банку Стівен Харт. Одна справа — готувати проект. Інша — почати його реалізовувати. За словами Лілії Чернявської, реалізація проекту перебуває на особистому контролі у віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Висловив задоволення прискоренням реалізації проекту і Юрій Гранатуров, адже місто вкрай потребує модернізації інфраструктури «Миколаївводоканалу».  Крім того, чиновник зазначив, що міська влада вже провела солідну роботу щодо вдосконалення мереж водоканалу, що полягає, наприклад, у переході на 24-годинну подачу води миколаївцям. Також він розповів про перспективи співпраці Миколаєва та Європейського інвестиційного банку, зокрема про низку проектів та пропозицій, які ще можуть зацікавити іноземного інвестора. У рамках одноденного візиту делегація ЄІБ відвідала головні об’єкти водопостачання та водовідведення Миколаєва. Європейський інвестиційний банк готовий виділити на проект «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаєві» кредит у розмірі 15 мільйонів 540 тисяч євро.