Наприкінці квітня  в Одесі відкрився круїзний сезон-2015. Першою ластівкою в Одеському порту став лайнер «Європа». Судно, що  належить німецькому операторові, прибуло з Констанци (Румунія) з 341 пасажиром на борту. Переважно це були громадяни Німеччини. Туристи-круїзери мали автобусну екскурсію історичним центром міста, оглянули міські катакомби, відвідали славнозвісну Одеську оперу. А вже наступного дня лайнер вирушив до Стамбула.

Нині кожен візит круїзного судна до Одеси є неабиякою подією. Нестабільна ситуація в країні різко знизила популярність Одеси як пункту для круїзного туризму. Після трагічних подій 2 травня 2014-го протягом місяця в Одеській гавані панував мертвий сезон для круїзерів. Потому круїзні судна почали час від часу навідуватися до Одеси, проте інтенсивність цих візитів залишається доволі низькою.

Усі шляхи ведуть з Одеси?! Фото прес-служби Одеського порту

Свою дещицю в зменшення круїзних суднозаходів внесла і анексія Криму. Вилучення півострова з туристичних маршрутів зле позначилося на популярності чорноморських круїзів загалом.

Так чи так, на цей рік в Одесі маємо 64 круїзні заявки що, теоретично, могло б подвоїти торішній надскромний показник.  Нині одесити, яким вистачило толерантності мирно пом’янути загиблих 2 травня, сподіваються на спокій наступних  травневих свят і моляться, щоб вони вже ніколи не давали підстав для мертвого сезону.