58 юних атлетів з 20 областей представляють Україну на II літніх Юнацьких Олімпійських іграх, які з 16 по 28 серпня приймає китайський Нанкін. Наші земляки беруть участь у  22 з 28 олімпійських видів спорту змагальної програми. Приємно, що майбутні підкорювачі найвищих досягнень долучилися до боротьби за найвищі місця,  покращують власні та встановлюють світові рекорди. 

Зокрема другий змагальний день приніс  Україні третю нагороду загалом й другу золоту медаль. Її володарем став Павло Коростильов у кульовій стрільбі.

Наш спортсмен з другим результатом кваліфікувався до фіналу, набравши у сумі 582 очки. Однак у цьому виді у  фіналі всі бали знімаються і все починається спочатку. Тож боротьба тривала до останнього пострілу.  Павло, який захопив лідерство майже на початку сесії, нікому не збирався віддавати свою перемогу. У підсумку його чемпіонська сума склала 203,4 бала, що на 0,6 очка більше, ніж світовий рекорд, який він сам і встановив цього року.

Наші спортсмени влучають у яблучко і в прямому, і в переносному сенсі. Фото з сайту НОК України

Нагадаємо, що 17 серпня Михайло Романчук став першим переможцем Юнацької Олімпіади в Нанкіні, вигравши фінал з плавання на 400 м вільним стилем. Наступного дня український дзюдоїст Богдан Ядов (вагова категорія до 66 кг) здобув срібну нагороду ІІ Юнацьких Олімпійських ігор. Ядов став єдиним представником Європи серед усіх призерів у своїй ваговій категорії.

У самому ж Старому Світі нині триває континентальна першість з водних видів спорту. У Берліні змагаються плавці та стрибуни у воду. Зокрема  плавець Андрій Говоров виборов у Берліні «бронзу», пройшовши дистанцію 50 метрів батерфляєм за 23,21 секунди. Відрадно, що у попередніх запливах Андрій був ще швидшим. Він фінішував першим у своїй групі на дистанції 50 метрів батерфляєм за 22,87 секунди. Таким чином плавець побив свій же рекорд України, який встановив рік тому на чемпіонаті світу в Барселоні (22,97 секунди).

Крім того,  виступ Говорова є також рекордом чемпіонатів Європи. Українець покращив на чотирнадцять сотих секунди результат світового рекордсмена з плавання батерфляєм серба Мілорада Чавича, який той встановив шість років тому (23,11 секунди).