Уряд і Світовий Конгрес Українців учора підписали Меморандум про співпрацю. Підписи під документом поставили Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та президент СКУ Євген Чолій.

Глава уряду подякував за допомогу, яку СКУ надає Україні. Зокрема, він продемонстрував зразок аптечок, які відповідають стандартам НАТО й будуть передані українським військовослужбовцям завдяки зусиллям цієї організації, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. «Переконаний, що підтримка Світового Конгресу Українців дасть нам можливість вистояти. А разом і виграти», — наголосив глава уряду.

«Україна здатна впоратися з російськими терористами і найманцями, яких підтримує Росія, але Україні дуже складно впоратися з російською армією і Росією як ядерною країною, озброєною до зубів... Я прошу вас, зверніться до урядів країн, де є потужні українські громади. Нам потрібна допомога. Ситуація надскладна», — цитує УНІАН слова Прем’єра, звернуті до Євгена Чолія.

Закордонне українство виявило неабияку солідарність з історичною батьківщиною (Арсеній Яценюк зустрівся з президентом СКУ Євгеном Чолієм). Фото з сайту kmu.gov.ua

Метою ж Меморандуму є посилення взаємодії української держави із закордонними українцями, захист людських, громадянських та національних прав українців у світі, утвердження незалежності і суверенітету України, забезпечення її територіальної цілісності, сприяння демократичному процесу в Україні, її євроінтеграційним та євроатлантичним прагненням.

Кабінет Міністрів та СКУ, зокрема, співпрацюватимуть у питаннях реалізації зовнішньополітичних пріоритетів України; поширення у світі правдивої інформації про Україну; сприяння поглибленню плідної та взаємовигідної співпраці України з урядами країн перебування закордонних українців; надання гуманітарної допомоги постраждалим учасникам Революції гідності та постраждалим від агресії Російської Федерації; спостереження за ходом виборчих процесів в Україні; сприяння розбудові громадянського суспільства в Україні та розвитку українського громадського життя в діаспорі. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»