У сучасному спортивному комплексі в новому навчальному році займатимуться фізкультурою учні 18-ї та 25-ї вінницьких шкіл. На відкриття важливого для територіальної громади соціального об’єкта завітав віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, який свого часу, будучи міським головою, дав хід реалізації цього проекту.

Так, у грудні минулого року відповідно до інвестиційної угоди між департаментом капітального будівництва Вінницької міськради та державним підприємством Міністерства оборони «Вінницьке інженерно-будівельне управління» інвестор здобув можливість звести багатоквартирний житловий будинок біля школи №18 та  зобов’язався збудувати сучасний спортивний комплекс для потреб двох шкіл, які розміщені поряд, та жителів мікрорайону. На сьогодні діти і дорослі переконалися, що слово міської влади підкріплене ділом: до нового навчального року об’єкт здано в експлуатацію. Тепер фізкультурою і спортом можна займатися за будь-якої погоди! До складу спортивного комплексу входять футбольне міні-поле, майданчики для гри у баскетбол, волейбол і гандбол. Є бігова доріжка,  різні тренажери та ігровий майданчик для дітей. Комплекс збудовано без копійки бюджетних коштів — виключно завдяки інвестору, який вклав у проект понад 7 мільйонів гривень.

 «Мені дуже приємно, що у нас все вдалося, бо дуже багато позитивного в житті нам заважали і заважають робити, але ми долаємо перешкоди і продовжуємо працювати, — зазначив віце-прем’єр-міністр  Володимир Гройсман. — Сьогодні ми відкрили дуже сучасний, якісний спортивний комплекс. Я переконаний, що тисячі не лише дітей, а й людей різного віку будуть приходити сюди займатися спортом, вкладаючи свої зусилля у власне здоров’я. Хто б нам не заважав, ми будемо все робити для того, щоб  наша Україна, наша Вінниця розвивалися».

У двох школах навчається 2400 учнів. Зі слів директора школи №18 Анатолія Мельника, нині в час комп’ютерів у дітей є багато спокус, альтернативою яким можуть бути заняття фізкультурою і спортом. Він висловив вдячність за створення якісно нових умов для фізичного розвитку учнів. Принагідно зауважимо, що  вранці і після обіду тут зможуть займатися всі жителі мікрорайону.