До бойкоту зборів Європейської федерації журналістів, які мають відбутися в Москві, закликають Спілка журналістів і Незалежна медіа-профспілка України. Про це йдеться у їхній спільній заяві, яку має «Українська правда».

Обидві професійні спільноти заявляють про «неприпустимість проведення цьогорічних зборів Європейської федерації журналістів у Російській Федерації» та закликають змінити місце проведення або бойкотувати цей захід. «Ми засуджуємо дії Російської Федерації як держави-агресора, яка вперше після Другої світової війни здійснила анексію, порушивши територіальну цілісність суверенної держави, — йдеться у заяві. — Ми не згодні брати участь у заході, який буде використано для пропаганди агресивної війни і підтримки тероризму. Сподіваємося, що до нашого бойкоту приєднаються журналістські організації — члени ЄФЖ, принаймні з тих країни, чиїх громадян убили на борту малайзійського літака».

Медійники переконані, що агресор завжди залишається агресором і через політику умиротворення тільки набирає сили і нахабніє. Громадяни власної країни вірять диктатору ще більше, коли не бачать спротиву.