Українські спортсмени почали тішити своїми виступами в Китаї, де проходять ІІ літні юнацькі Олімпійські ігри.

Сьогодні український плавець Михайло Романчук став кращим на дистанції 400 метрів вільним стилем з результатом 3.49,76, випередивши практично на півтори секунди найближчого суперника.

«Михайло Романчук фінішував першим на своїй основній дисципліні - 400 метрів вільним стилем. Його результат - 3:49.76. Срібло завоював Марчело Альберто Акоста з Сальвадору (3:51.32), бронзу - Хенрік Кристиансенс з Норвегії (3:51.55)», – повідомляє «Преса України» з посиланням на Федерацію плавання України.

Нагадаємо, що 16 серпня в китайському місті Нанкіні почалися ІІ літні юнацькі Олімпійські ігри, які проходитимуть до 28 серпня. У загальній складності на цей захід приїхало чотири тисячі спортсменів з 204 країн.

При цьому в плаванні боротьбу за медалі ведуть відразу 400 плавців, що не завадило Михайлу Романчуку з першої спроби стати кращим і приміряти золоту медаль.

Україну на міжнародних змаганнях з плавання представляє команда з чотирьох плавців: Михайло Романчук, Ірина Главник, Андрій Хлопцов і Анастасія Малявіна.