Нещодавно по кількох інформаційних агенціях пройшла інформація про те, що господарі деяких готелів Туреччини найближчим часом хочуть відмовитись від системи all іnclusіve. Це повідомлення стало одним із найнеприємніших сюрпризів, які можна було б очікувати від такої гостинної країни. Адже головне завдання більшості туристів, які їдуть на відпочинок за системою all іnclusіve, - випити і з'їсти як мінімум стільки, скільки коштує путівка, а якщо пощастить, то й удвічі більше. Інакше вважайте, що відпочинок не вдався і гроші викинуто коту під хвіст.

Проте це думка туриста. Такі собі перегони та випробування для власного шлунка влаштовують відпочивальників. А якщо цю чудову систему відмінять, більшість туристів втратить головну нагоду, завдяки якій обирали для відпочинку саме цю країну. Адже вона стане такою, як і решта, з банальними сніданками та вечерями. Ну кому таке цікаво?! А як же випробування шлунка на місткість?

...Коли я вперше потрапила до гостинної Туреччини, переконалась, що готова заощаджувати гроші цілий рік, аби потім почуватися людиною хоча б два тижні. Так-от, як бувалий турист маю сказати, що тільки коли сам спробуєш, тоді повіриш, що упродовж дня можна їсти... добрий десяток разів. І це не перебільшення. Ну самі подумайте, вранці ти йдеш на сніданок, де ковтаєш яєчню, сосиски, ковбаски, омлети та овочеві салати. Після цього справою честі вважається зазирнути і перехопити хоча б тост із джемом на пізньому сніданку. І тільки потім можна йти на пляж. А там лежиш собі і слухаєш, як шумить море і долинає з бару запах смаженого м'ясця. Ой, люди добрі, то уже настала пора раннього обіду. Поки перекушуєш у барі, на годиннику вже 13.00 - треба йти у ресторан і ласувати повноцінним обідом.

Не встигла відійти від цієї трапези, як уже настав час їсти тістечка та морозиво. Тільки "розправилась" із солодким, як біля входу на пляж вигулькнув повар, який готує смачнючі хот-доги та канапки. Не встигла дожувати "гарячого собаку", як треба бігти в кафе, де перед тобою печуть млинці із сиром, м'ясом. Їх просто неможливо не скуштувати і не запити цю смакоту пивом.

Не зогледілась, як настала година вечері. Під час цієї трапези до шлунка потрапляють не тільки супи, гарніри, різноманітні види м'яса та риби, смажених на грилі, а ще й чимала кількість тістечок та фруктів. Ну і завершує їстівні перегони пізня вечеря. Тут усе скромно: суп, м'ясо-гриль та канапка із ковбасою й сиром.

Хоча є й такі, що отак весь день "досліджують" алкоголь у барах. Щоправда, їм легше, наливати починають із 11 і до 18. В інший час у готелі теж можна випити алкогольні напої, але за них треба платити, а це нецікаво. Тож якщо турецькі бізнесмени все-таки відмовляться від системи all іnclusіve, тоді туристів у них точно поменшає. Адже ще є Єгипет, де більшість готелів працює саме за цією приємною системою.