ТЕХНОЛОГІЇ

У Сумському державному університеті стала до ладу onlіne-студія, яка є першою серед вишів України. Порівняно з мультимедійними аудиторіями такі сучасні засоби навчання символізують нову еру в комп'ютерних технологіях.

Як сказав ректор СумДУ професор Анатолій Васильєв, сумський виш завжди намагався не тільки іти в ногу з часом, а навіть дещо випереджати його. Нова студія - це своєрідний комп'ютерний клас з чотирма ізольованими комп'ютерами та спеціальними сенсорними дошками. Якщо раніше студенти, які навчалися на заочній та дистанційній формах і здебільшого були відірвані від безпосереднього спілкування з викладачами, то зараз форма спілкування докорінно змінюється. Хоч і на відстані, але викладачі матимуть можливість пропонувати студентам формули, схеми, графіки, тобто працювати в режимі віртуальної лекції.

Завдяки новим можливостям будуть проводитися onlіne-консультації, здійснюватиметься двосторонній аудіо- і відеозв'язок, презентуватиметься навчальний матеріал. Звісно, що йдеться насамперед про студентів, які навчаються на дистанційному та заочному відділеннях.