ВІЗИТ

Віктор Янукович учора побував у Польщі
на запрошення Президента Броніслава Коморовського 

У Гданську глава Української держави взяв участь у церемонії вшанування загиблих поляків у Другій світовій війні. Також відбулася  його зустріч з польським лідером у форматі «віч-на-віч».

Як повідомив Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, робочий візит Президента до Республіки Польща відбувся на запрошення Президента цієї країни Броніслава Коморовського. Польща саме головує  у Європейському Союзі, тож теми європейської інтеграції України, зокрема питання завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС вже цього року, є предметом обговорення лідерів двох країн.

У Гданську президентам було про що поговорити. Фото з сайту daylife.com

Планувалося також, що глави держав обговорять стан та перспективи розвитку торговельно-економічних відносин, адже Польща є найбільшим торговельним партнером України серед країн Центрально-Східної Європи і за результатами І півріччя 2011 року займає четверте місце серед країн світу із показником зовнішньоторговельного обороту з нашою державою в 2,9 млрд доларів США, повідомляє прес-служба глави держави.

А міністр канцелярії Президента Польщі Славомир Новак назвав візит Віктора Януковича «суто приватним», зауваживши, що Броніслав Коморовський надіслав запрошення Президентові України ще кілька місяців тому. «Президент Коморовський часом хоче проводити дипломатію в трохи неформальний спосіб. Недавно приймав канлцера Німеччини Ангелу Меркель з чоловіком. Тепер зустріч з Президентом Януковичем», — зазначив посадовець, якого цитує веб-сайт польського Президента.

«Ми би хотіли, аби ця дипломатія розігрувалася на різних рівнях: більш м’яко, часом трохи твердіше», — додав він та нагадав, що у вересні у Варшаві відбудеться саміт «Східного партнерства», країною-учасницею якого є, власне, Україна.