ДОСЛІДЖЕННЯ 

Представництво Програми розвитку ООН в Україні презентувало звіт "Оцінка потреб України у галузі сприяння міжнародній торгівлі: вплив торговельної політики на людський розвиток", підготовлений аналітично-дорадчим центром Блакитної стрічки за сприяння ЄС та Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Особливу увагу у звіті приділено питанню взаємозв'язку міжнародної торгівлі та добробуту населення. "Наш мандат зосереджений на тому, щоб аналізувати, як торговельна політика впливає на вразливі групи населення. Ми хочемо переконатися, що вона орієнтована на ці групи в суспільстві", - зазначила директор представництва ПРООН Рікарда Рігер.

За підсумками дослідження розроблено матрицю дій щодо розв'язання проблем України у сфері міжнародної торгівлі. Пропонуються заходи з підсилення виробничих можливостей, розвитку експорту, впровадження регуляторних норм, що стимулюватимуть торгівлю, створення сприятливого середовища для ведення бізнесу, повідомляє Укрінформ.

Рікарда Рігер зауважила, що нинішня структура економіки України робить її залежною від поточного попиту на продукцію, отже треба диверсифікувати економіку і використовувати експортні можливості.