КОШТИ

Зарплата має виплачуватися у визначені строки. Про це йдеться у новому законі

Що це дасть найманому працівнику? З цим запитанням кореспондент "УК" звернулася до Міністерства праці та соціальної політики. Начальник відділу організації заробітної плати та удосконалення законодавства з оплати праці Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці Неля Синько пояснила: "Як відомо, чинним законодавством була встановлена періодичність виплати заробітної плати без визначення граничного терміну її виплати. Відтепер заробітна плата має виплачуватися працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Нинішній закон (N2559-VІ) дозволить захистити права найманих працівників на своєчасне одержання винагороди за працю. Адже робота кожної людини має оплачуватись, а обов'язок роботодавця - сплачувати кошти за її виконання".

Законом також передбачається встановлювати в колективних договорах або нормативних актах роботодавця розмір заробітної плати за першу половину місяця, який не може бути менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.

Тим часом Генеральною прокуратурою України продовжується робота з усунення порушень законів про оплату праці. Про це повідомив редакції Олександр Закорецький, перший заступник начальника Головного управління нагляду за додержанням законів щодо прав і свобод та захисту інтересів держави Генеральної прокуратури України.

За даними Державного комітету статистики України, станом на перше вересня 2010 року заборгованість із виплати заробітної плати становила 1,4 млрд грн, з якої 58% рахувалась за економічно активними підприємствами, сказав він. За виконану роботу не отримали кошти понад 273 тис. працівників. Найбільше заборгували підприємства м. Києва, Донецької, Луганської, Львівської та Харківської областей. Водночас, за оперативними даними прокурорів обласного рівня, упродовж останніх тижнів заборгованість зменшилася і на сьоме жовтня 2010-го становила 1,26 млрд грн.

За словами Олександра Закорецького, проведеними Генеральною прокуратурою перевірками встановлено, що міністерства регіонального розвитку та будівництва, вугільної промисловості, у справах сім'ї, молоді та спорту, аграрної політики, промислової політики та Фонд державного майна України не забезпечили належний контроль за своєчасністю виплати заробітної плати на підприємствах, що перебувають у сфері їх управління. Вплив на керівників підприємств-боржників є недостатнім, участь у засіданнях комісій міністерств з погашення заборгованості із заробітної плати ними ігнорується, прийняті рішення та графіки погашення заборгованості не виконуються, розірвання контрактів не ініціюється. Як наслідок, на час перевірки працівникам суб'єктів господарювання, які перебувають в управлінні вказаних органів, не виплачено більше 300 млн грн.

Продовжують мати місце факти, коли керівники підприємств навмисно не виплачують заробітну плату, а кошти, призначені для цього, використовують на інші потреби. Приміром, прокуратурою м. Києва 19.08.2010 року направлено до суду кримінальну справу відносно колишнього генерального директора ДП "Ізумруд", який, незважаючи на наявність на рахунках підприємства більше 3,7 млн грн, безпідставно не виплатив 307 працівникам 1,8 млн грн заробітної плати.

Істотної шкоди бюджету Пенсійного та інших фондів соціальної спрямованості завдає приховування реального розміру заробітної плати, виплата її в конвертах та нелегальні трудові відносини. Такі порушення виявляються в усіх областях.

Упродовж поточного року прокурорами пред'явлено до судів понад 22 тис. позовів та заяв про стягнення 83,7 млн грн боргів. Судами задоволено вимоги про стягнення на користь громадян майже 70 млн грн нарахованої, але невиплаченої зарплати. За судовими рішеннями, постановленими у справах цієї категорії, реально виконано та добровільно відшкодовано 46,5 млн грн.

Зокрема за позовами і заявами прокуратури м. Києва стягнуто майже 11 млн грн заборгованості із зарплати, Дніпропетровської і Донецької областей - близько 10,6 млн грн, Львівської і Миколаївської - 8,4 млн грн та 6,5 млн грн відповідно.