ПОДІЇ. В середу, 27 березня прикордонники затримали жителя Чернівецької області при спробі перевезти 11 пістолетів у власному автомобілі «Фольксваген Кадді» через україно-польський кордон, передає ТСН з посиланням на Українські новини.

За даними Держприкордонслужби, громадянин повертався додому через пункт пропуску Краковець (Львівська область) і вибрав при проходженні контролю смугу руху «зелений коридор», демонструючи відсутність заборонених до перевезення предметів.

«Однак під час контролю в інспектора прикордонної служби виникли певні сумніви щодо «щирості» нашого співвітчизника. Саме тому прикордонники ініціювали поглиблений огляд автомобіля, до якого було притягнуто оглядову групу Мостицького прикордонного загону, що працює в пункті пропуску, і співробітників митниці», – йдеться в повідомленні.

Під час перевірки на автомобіль відразу ж відреагував службовий собака. В авто знайшли 2 схованки в нижніх частинах задніх пасажирських сидінь.

У схованках чоловік віз 11 пістолетів марок «Wаlter P 22», «Ballester-molina», «Glok 19», «Glok 17», «HKP 30», «USP», а також 20 обойм для пістолетів різного типу, дерев'яну кобуру до пістолета «Маузер», пластмасові шомполи, футляри для зберігання пістолетів.

Пістолети вилучено, буде проведена їхня експертиза.