У вівторок 110 українських дітей відправилися до Грузії, до міста Анакліа, що на березі Чорного моря. На запрошення уряду Грузії діти два тижні відпочиватимуть у дитячому закладі «Табір майбутнього», підвідомчому Міністерству у справах молоді та спорту цієї країни. Господарі підготували для них цікаву спортивну, культурну та пізнавальну програму. 

У групі зібрано дітей із 15 областей України. Серед них 53 дитини, батьки яких є учасниками АТО, 51 дитина — з родин вимушених переселенців зі східних областей. У 3 дітей батьки загинули під час акцій протесту на Майдані Незалежності, у 2 дітей — під час АТО. Одна дитина є сиротою, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Ця поїздка стала можливою завдяки співпраці уряду Грузії, Центру дітей та молоді з грузинської сторони, а з української — Міністерства соціальної політики, служби у справах дітей КМДА і Міжнародного благодійного фонду «Країна Милосердя».

Для супроводження українських дітей на відпочинок до Києва спеціально прилетіли державний міністр Грузії з питань діаспори Гела Думбадзе та заступник міністра у справах молоді та спорту Раті Брегадзе. Гела Думбадзе зазначив, що Грузія добре пам’ятає підтримку, надану їй Україною у складні часи грузинської історії, тож вважає за честь віддячити нашій державі сьогодні. Заступник міністра соцполітики України Наталія Федорович зауважила: «Ці діти пережили важкі події. Тож я дякую уряду Грузії за ту важливу справу, що він робить».

Відділ
соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»