США надсилають Росії сигнал, що в разі виконання повного переліку Мінського протоколу там готові зняти частину санкцій. Про це заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд у рамках зустрічі в Києві зі столичним студентством. «Ми дали зрозуміти, що у разі виконання мінського договору знімемо частину санкцій, і це добрий стимул для Росії. Наш сигнал чіткий: зменшення санкцій відбудеться виключно у разі повного виконання домовленостей. Має бути виконано всі 12 пунктів, всі до одного», — заявила представниця держдепу. 

Більш того, зберігати нинішній рівень санкцій щодо Росії тривалий час неможливо. Їх треба або зменшувати, або збільшувати. «Ми чітко сказали, що у разі невиконання ціна для Росії зросте», — вкотре підкреслила Вікторія Нуланд, зазначивши, що цей інструмент впливу вимушений. Жаль було висловлено й з приводу рішення Росії відмовитися від участі в програмі шкільних обмінів Future Leaders Exchange (FLEX). Однак тепер звільниться 300 додаткових місць для молодих українців, які захочуть взяти участь в програмі, повідомляє УНІАН. Адже для більшості дітей програма FLEX залишається єдиною можливістю вчитися в іншій країні, позаяк далеко не кожна родина в змозі заплатити великі гроші за навчання.

Вікторія Нуланд висловила точку зору й щодо проведення вільних і справедливих виборів до Верховної Ради і позачергових місцевих виборів в окремих районах Донецької й Луганської областей. За її словами, якщо державний кордон буде захищено і вибори буде проведено вільно й справедливо не тільки до Верховної Ради, а й 7 грудня на Донбасі, то користь від цього матиме вся країна. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»