ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Україна демонструє позитивні тенденції у питанні підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, підкреслив єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле в інтерв’ю польському виданню Gazeta Wyborcza.

«Україна може підписати Угоду про асоціацію в листопаді, це залежить від неї самої», — зазначив єврокомісар. При цьому він зауважив, що Рада ЄС свою позицію в цій справі чітко висловила в грудні: «Країна повинна припинити вибіркову систему правосуддя, реформувати виборче законодавство та продемонструвати прогрес у здійсненні реформ адаптації до стандартів ЄС».

За словами Штефана Фюле, в Україні розуміють ці вимоги. На його думку, українські політики знають, куди рухатися країні, та хочуть інтеграції з ЄС. Уже помітні позитивні тенденції щодо цього питання. «Я бачу позитивну тенденцію: уряд розуміє важливість Угоди про асоціацію для країни», — констатував єврокомісар.

Водночас Штефан Фюле зазначив, що підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом не буде применшувати роль України в регіоні, а навпаки — посилить її та створить більше можливостей для співпраці з усіма своїми сусідами, включаючи Росію.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»