Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із державним секретарем Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії з питань оборони Грантом Шаппсом, який перебував у нашій країні з візитом. Глава держави подякував уряду та народу Великої Британії за лідерську підтримку в наданні допомоги Україні.

«Символічно, що першу угоду про співпрацю в безпековій сфері ми підписали саме зі Сполученим Королівством. Дякуємо вам за цю підтримку», — сказав Володимир Зеленський.

Співрозмовники обговорили продовження оборонної співпраці в напрямах подальшого посилення ППО, далекобійних спроможностей Сил оборони України, забезпеченні інших нагальних потреб нашої країни в озброєнні та боєприпасах, а також налагодження спільного виробництва зброї. Було відзначено істотні успіхи України в забезпеченні свободи мореплавства в Чорному морі та наголошено на важливості подальшого безперешкодного функціонування чорноморського транспортного коридору, повідомляє Офіс Президента.

Відбулася також зустріч міністра оборони України Рустема Умєрова та головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського із Грантом Шаппсом та начальником штабу оборони Великої Британії адміралом Тоні Радакіном. Сторони обговорили першочергові потреби Сил оборони України. Міністр оборони України висловив подяку британським партнерам за всебічну підтримку, зокрема за постачання ракет Storm Shadow.

«Велика Британія постійно переконує вільний світ робити правильні речі.Разом ми доводимо, що демократія може перемогти автократію», — наголосив Рустем Умєров.