Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та CEO і співзасновник Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали днями Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки і оборони, повідомляє Мінстратегпром.

Helsing — німецька компанія, яка розробляє програмне забезпечення та інтегрує штучний інтелект в оборонні технології, тож мета підписання меморандуму — впровадження технологій штучного інтелекту у дрони, зокрема БпЛА українського виробництва.

«Цей рік для української оборонної промисловості стане роком штучного інтелекту та наземних роботизованих систем. Коли ворог переважає в кількості, ми маємо переважати в технологіях і розумних рішеннях. Досвід та напрацювання Helsing допоможуть українським розробкам стати ще ефективнішими», — сказав Олександр Камишін.

«Ми віримо, що програмне забезпечення, зокрема штучний інтелект, стане ключем до захисту наших демократій. Це партнерство — важливий крок у нашій постійній підтримці України та її відважних Збройних сил. Це дасть змогу прискорити інтеграцію найсучасніших рішень у царині штучного інтелекту в українські оборонні системи», — зазначив Гундберт Шерф.