Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк привітав Предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з річницею інтронізації. Глава уряду відзначив внесок Патріарха в розбудову Церкви та Української держави: «Те, що Ви і Церква зробили, щоб Україна була Державою з великої літери і щоб українці відчули себе громадянами європейської країни, оцінено сьогоденням і буде оцінено істориками».

Він побажав Предстоятелеві УПЦ КП ще більше впевненості та молитов за Україну. «Ви молитеся, і ми отримуємо сили і впевненість у тому, що все правильно робимо», — передає слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Патріарх Філарет підкреслив, що очолювана ним Церква всебічно підтримує зусилля уряду зі зміцнення обороноздатності країни, розвитку її економічного потенціалу, звільнення від російського газового зашморгу. Особливо високо він оцінив дії з облаштування державного кордону і здійснення проекту «Стіна», а також послідовність у боротьбі з корупцією. Предстоятель УПЦ КП запевнив: «Церква рішуче підтримує цю боротьбу. Синод ухвалив рішення не допускати до причастя тих, хто братиме і даватиме хабарі». Окрім цього, церква молиться за чесні й прозорі вибори і закликає голосувати за тих, хто обстоює незалежність України, її територіальну цілісність. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»