ЗЕРНОВІ. Не за горами початок жнив. Саме тому основною темою наради, яку провели Міністерство аграрної політики та продовольства Криму з Інститутом сільського господарства Автономії, стало обговорення підготовки до збирання зернових та збитки, яких слід очікувати від несприятливої погоди.

Міністр аграрної політики та продовольства автономії Микола Полюшкін у своєму виступі зазначив, що під врожай 2013 року на півострові посіяно трохи більше 530 тисяч гектарів озимих та ранніх зернових. І незважаючи на те, що всі сільгоспвиробники вчасно виконали всі агротехнологічні заходи щодо формування врожаю цього року, Крим став заручником посухи. Адже восени 2012 року озимі культури засівали в абсолютно сухий ∂рунт, і появи сходів довелося чекати до кінця грудня, а на деяких площах сходи озимих були отримані практично одночасно з ярими. Такі погодні умови, за попередніми даними, вже призвели до загибелі більш ніж 50% посівів зернових культур у Кіровському районі.

Опади, що нарешті дісталися Криму, незначно поліпшили стан ярих культур. А ось стан озимих, на жаль, на більшій частині півострова практично не змінився. Тому за результатами обстеження та списання збереглося і підлягає прибиранню урожаю на 422 тисячах гектарів.