Черкаська обласна лікарня відзначила 60-річчя від дня заснування. Як повідомив на урочистостях головний лікар Олександр Дудник, багатопрофільний заклад розбудовується і розвивається. Нині тут функціонують майже 30 стаціонарних відділень загальною кількістю понад тисяча ліжок та 17 допоміжних лікувально-діагностичних служб.

Доктор медичних наук, головний спеціаліст МОЗ кардіохірург Костянтин Руденко, який з цієї нагоди відвідав Черкащину, високо оцінив роботу обласного кардіологічного центру. За його словами, рівень серцево-судинної захворюваності на Черкащині найменший в Україні. Хоча загальнодержавна статистика в цій сфері досить сумна: причиною 66% усіх смертей у країні є саме хвороби серця. Кількість людей, які мають проблеми з роботою серцево-судинної системи, постійно збільшується. Тим часом на Черкащині, підкреслив кардіохірург, результати боротьби з цими хворобами — одні з найкращих. Це пов’язують передусім із високою професійністю лікарів кардіоцентру та матеріальним забезпеченням закладу.

Водночас головний спеціаліст МОЗ висловив занепокоєння, що в нинішніх складних соціально-економічних умовах є ризик, що державні програми в галузі охорони здоров’я не профінансують. Під час зустрічі з головою обласної ради Валентиною Коваленко він звернув увагу на необхідність бюджетної підтримки у придбанні витратних матеріалів: кардіостимулятори та штучні клапани досить дорогі, отож не кожен пацієнт зможе за них заплатити. Валентина Коваленко пообіцяла, що кошти в обласному бюджеті для таких пацієнтів знайдуть.