Працівники й активісти Товариства Червоного Хреста в Черкаській області організували разом із медиками та працівниками рятувальної служби ДСНС спеціальні навчання для населення. Як розповів депутат обласної ради, голова обласного осередку Товариства Іван Гретченко, таке навчання широко розгорнули у всіх містах і районах області. Для всіх небайдужих свідомих громадян на базі обласної та міськрайонних організацій Товариства Червоного Хреста на Черкащині організовано підготовчі курси з надання першої допомоги під час травм, при раптових захворюваннях, пораненнях, зокрема й вогнепальних, та у процесі виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. Заняття за 12-годинною програмою проводять безплатно. Активісти переконані, що подібні навички будуть корисні завжди, адже і в мирні дні нерідко трапляються непередбачувані ситуації.

Нині в області 72 групи навчених волонтерів займаються з усіма бажаючими. Загалом же підготовлено 99 добровольців з-поміж населення та 954 медичні сестри, які після завершення курсів проводять навчання з надання першої допомоги з учнями, студентами та волонтерами.

На випадок виникнення надзвичайних ситуацій обласна й міськрайонні організації Товариства потурбувалися про створення необхідного непорушного запасу. Це, зокрема, ковдри, простирадла й рушники. На складах у достатній кількості є ноші, шини, бинти, вата, пластир, стерильні серветки, першочергові медикаменти, одноразовий посуд і тара для води. Створено й необхідний запас продовольчих товарів. Тож, на переконання Івана Гретченка, у разі виникнення непередбачуваних обставин усі ці засоби будуть задіяні в рятувальних операціях, а навчені громадяни зможуть надати долікарняну допомогу пораненим і постраждалим.