На Черкащині відбувся  фестиваль «Кобзар єднає Україну». У ньому взяли участь медійники з усіх обласних телерадіокомпаній, зокрема Донеччини та Луганщини. Ініціювала фестиваль місцева державна телерадіокомпанія «Рось», а підтримали ідею в Держкомтелерадіо.

Свої роботи презентували 115 учасників. Журі, які очолили генеральний директор ДТРК «Культура» Жанна Мазицька (телепрограми) та доцент Київського національного університету  імені Тараса Шевченка Віктор Набруско (радіопрограми), оцінювали подані твори в семи номі націях.

Більшість поданих на конкурс робіт присвячена сучасним подіям на сході України. Як підкреслюють учасники,  «у висвітленні агресії головна зброя українських журналістів — правда, що переможе мільйони доларів і євро, які вкладає російська пропаганда у свої теле- й радіоканали».

— Я переглянув майже всі роботи. Вони справді вражають. Програми переможців фестивалю продемонструє у своєму ефірі кожна обласна державна телерадіокомпанія,  — розповідає генеральний директор телерадіокомпанії «Рось» Михайло Калініченко.

Ідею єдності Черкащина активно пропагує. У східних областях коштами краян відбудовано дві школи. Тамтешні учні приїздять у Шевченків край на екскурсії, щоб якнайкраще відчути український дух. За просвітницько-патріотичну роботу активістам області подякував голова Держкомтелерадіо  Олег Наливайко. Те, що фестиваль проходить саме тут, вважає він, символічно і заслужено.

— Пригадую, як торік наші колеги з Донецької обласної організації Національної спілки журналістів України попросили, щоб їм допомогли з бронежилетами, — розповідає він. — Ми звернулися до багатьох, але саме черкащани буквально за кілька днів виконали прохання.

Роботи конкурсантів  про війну і мир, Революцію гідності й Шевченків спадок побачать глядачі всієї України.