Глибокий жаль з приводу трагічної загибелі представника Міжнародного комітету Червоного Хреста громадянина Швейцарії висловив міністр закордонних справ Павло Клімкін на зустрічі з делегацією цієї міжнародної організації на чолі з керівником управління оперативної діяльності для Європи та Центральної Азії комітету Лораном Корба. Вона прибула в Україну із дводенним візитом. Він також передав лист-співчуття президентові МКЧХ П. Мауреру і запевнив, що Україна зробить усе можливе для встановлення обставин трагічного інциденту та притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляє прес-служба МЗС, Павло Клімкін наголосив на важливості подальшої діяльності Міжнародного комітету в Україні, зокрема із забезпечення гуманітарної допомоги на сході країни, і висловив переконання, що заплановане розширення присутності Моніторингової місії ОБСЄ в Україні сприятиме підвищенню рівня безпеки  представників МКЧХ.

Лоран Корба запевнив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста не має наміру скорочувати присутність у нашій країні та готовий продовжити свою гуманітарну місію у східному регіоні. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»