ГРОМАДСЬКЕ ЖИТТЯ. Для відстоювання інтересів селян і переробників на Волині створено Організацію роботодавців агропромислового комплексу. 

Її організатори — виробники і переробники сільськогосподарської продукції — виявили намір представляти і захищати права та законні інтереси роботодавців у агропромисловій, економічній, соціально-трудовій та інших сферах. Керівником нової громадської організації обраний депутат облради, голова ТзОВ «Агропромислова група «Пан Курчак» Сергій Мартиняк.

— Організація також співпрацюватиме із органами державної влади і місцевого самоврядування, — розповіла її виконавчий директор Галина Ведрич. — Згідно із статутом, вона має право вносити до органів державної влади і місцевого самоврядування пропозиції з питань, пов’язаних зі статутною діяльністю, і низки інших.

Засновники нової громадської організації вважають, що у них з’явилося більше шансів бути почутими владою, а також   побачити проблеми зсередини. Адже не секрет, що через непродумані «реформи» минулих років вітчизняний товаровиробник виявився практично знищеним. І нині в області на багатьох полях, де колись вирощували буряки, вже не один рік квітують бур’яни.

— Основні наші зусилля будуть спрямовані на те, щоб через соціальний діалог, внесення пропозицій у відповідні відомства, законодавчі і нормативні акти допомогти вітчизняному селянину і переробнику знову піднятися з колін, — наголосила Галина Ведрич. — Адже такій країні, як наша, має бути соромно завозити картоплю з Єгипту, часник — із Китаю, а сало — з Польщі!