Депутат Петрівської селищної ради Катерина Петрова дев'ять років поспіль передплачує урядову газету. Фото автора

На Луганщині проходять Дні передплатника. Поки у відділеннях поштового зв’язку оператори і листоноші створюють особливий настрій за допомогою барвистих гасел, повітряних кульок і презентаційних матеріалів різних друкованих видань, найвідданіші читачі нашої газети вже прямують туди для оплати абонементів на «Урядовий кур’єр».

Депутат Петрівської селищної ради Катерина Петрова з першого дня, відколи люди обрали її захищати їхні права, тобто дев’ять років поспіль передплачує урядову газету. За свою каденцію вона зуміла домогтися від обласної влади, щоб провели газ односельцям, щоб місцеву пожежну частину оснастили додатковою технікою і надали статус воєнізованої. Питання освітлення вулиць, облаштування зливових каналів, щоб відвести від будинків загрозу підтоплення грунтовими водами, встановлення лавок і надання інвалідного крісла для дитини із малозабезпеченої сім’ї — за всю цю допомогу Катерину Петрову дуже поважають у Петрівці. До неї йдуть по поради. А сама Петрова зізнається, що багато її ініціатив виникли після прочитання про досвід роботи влади в інших регіонах країни.

«У газеті можна прочитати не тільки про те, що робить уряд для людей, а й про те, як депутати селищних рад знаходять гроші для громади, налагоджують співпрацю зі спонсорами і беруть участь у грантових фінансових програмах. Це корисний досвід», — каже Катерина Петрова.

Вона наполегливо шукає в газеті матеріали з адміністративно-територіальної реформи. У цьому селищі Станично-Луганського району люди чи не першими в Луганській області зібралися на збори. Обговорювали дві пропозиції: чи то створити одну громаду разом із жителями міста Щастя, яке лежить за сім кілометрів, чи то приєднатися до районного центру Станиці Луганської. Селище Петрівка велике, тут живе майже п’ять тисяч людей, є лікарня, школи, пожежна частина, невелике хлібопекарське виробництво та храм. Влада і в Щасті, й у Станиці Луганській була б рада приєднанню такого заможного члена громади.

«Та нам треба зважити всі «за» і «проти». А ще я прочитала, що з цим рішенням не можна затягувати, інакше ризикуємо втратити рік бюджетного фінансування», — ділиться думками Катерина Петрова.

Тому вона кожен свіжий номер чекає з нетерпінням, інколи переглядає, навіть не зайшовши в будинок. Та й свіжа газета у руках сприяє задушевній розмові із сусідами.