21 лютого 2024 року Міністр юстиції України Денис Малюська та ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров підписали Меморандум про співробітництво у сфері освітньої, наукової та інформаційної діяльності. Мета співпраці — забезпечення належної діяльності та здійснення спільних заходів щодо підвищення рівня професійної підготовки майбутніх фахівців. Про це повідомляє пресцентр Урядовий портал.

Зокрема, співробітництво здійснюватиметься за такими основними напрямами:

- спільне проведення роботи над законопроектами та здійснення їх експертизи;

- залучення фахівців професорсько-викладацького складу ЗВО для участі в роботі консультативно-дорадчих та координаційних органів Мін’юсту або його територіальних органів;

- сприяння участі професорсько-викладацького складу Університету у роботі науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, що організовуються Міністерством та його територіальними органами;

- залучення фахівців Мін’юсту для участі у науково-практичних заходах, що проводяться ЗВО;

- проведення професійно орієнтованих зустрічей зі студентами Університету із залученням фахівців Міністерства;

- направлення студентів Університету для проходження навчальної та інших видів практики в апараті Мін’юсту, його територіальних органах без укладання додаткових угод.

Міністерство юстиції України завжди відгукується на ініціативи закладів вищої освіти та прагне залучити студентів як майбутніх фахівців до подальшої співпраці.