Відповідні міністерства прораховують можливість страхування життя всіх учасників Антитерористичної операції за рахунок держави. Про це повідомив під час зустрічі з членами Європейської бізнес-асоціації віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Ідея полягає в тому, щоб, з одного боку, застрахувати всіх учасників, з іншого — кожному дати гарантії, що він уже застрахований. І якщо щось трапиться, страхова сума виплачуватиметься автоматично. Думаю, це буде добре сприйнято людьми», — сказав Володимир Гройсман.

За його словами, потрібно чітко прорахувати спроможність держави здійснити таке фінансування. Сума страхової виплати має дорівнювати розміру одноразової виплати, яку нині гарантує держава сім’ям загиблих.

«Прем’єр-міністр дав доручення, щоб зробили такі розрахунки. Тільки-но розрахунки покажуть, що це реально, і є гарантії того, що таке страхування є стовідсотковим з точки зору оплати коштів, то одразу можна буде це робити. Я не бачу тут перешкод. Це ідея, яка потребує доопрацювання, я її днями вніс і, думаю, що найближчим часом ми отримаємо зворотний зв’язок від Міністерства фінансів», — передає слова віце-прем’єра його прес-служба. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»