Робоча група Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) проводитьаудит 60 державних підприємств, що належать до сфери його управління. За результатами буде прийнято рішення щодо доцільності функціонування кожного з них та запропоновано план виходу з кризи. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 «Ми не будемо обтяжувати державний бюджет, утримуючи підприємства, які роками чи навіть десятиліттями показують збиток і при цьому перетворилися на корупційний осередок. Натомість підприємствам, що мають економічний потенціал та значення для галузі, буде надана підтримка в розвитку та до них буде направлений антикризовий менеджмент», — відзначив голова Держгеокадастру Максим Мартинюк.

Тож усього станом на 1 січня 2015 року до сфери управління Держгеокадастру належать 60 державних підприємств різної спеціалізації. 45 з них здійснюють фінансово-господарську діяльність — це інститути землеустрою в різних регіонах України та підприємства геодезичної та картографічної галузі.

За даними прес-служби, сумарний дохід усіх держпідприємств у системі Держгеокадастру за 2014 рік становив 371,55 мільйона гривень, є й чистий прибуток. Та, незважаючи на позитивний фінрезультат, майже третина — 18 підприємств — були збитковими, закінчивши рік з від’ємним результатом в діапазоні від 1,23 млн грн до 6,5 млн.

Відділ економіки та державного управління
«Урядового кур’єра»