Розвиток вітчизняного виробництва твердопаливних котлів потребує дешевих кредитів та спрощеної процедури підключення до тепломереж. Про це йшлося під час круглого столу «Політика українського протекціонізму на енергетичному ринку щодо залучення українських промисловців до виробництва обладнання для теплової енергетики».

«Працюємо над повномасштабним заміщенням газу. Для цього необхідно створити вітчизняні ринки сировини та обладнання. Потрібно розв’язати проблеми, що заважають створенню ринку вітчизняних твердопаливних котлів», — цитує слова голови Держагентства з енергоефективності та енергозбереження Сергія Савчука прес-служба відомства.

Сергій Савчук зауважив, що необхідність масової заміни зношеного газового обладнання протягом наступних 10 років відкриває перспективу для впровадження дешевших ефективних котлів, що працюватимуть на альтернативному паливі. Але виробництво високоякісних котлів стримують обмежені обігові кошти виробників і брак дешевих кредитів. «Разом банки та уряд мають подумати, як здешевити кредити для українських виробників твердопаливних котлів і створити привабливі умови для розвитку цього бізнесу в Україні», — підсумував він. 

Відділ економіки
та державного управління
«Урядового кур’єра»