Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наполягяє на якнайшвидшому початку роботи Вищого антикорупційного суду й вирішенні у місячний термін всіх побутових питань, передусім розміщення суду та апеляційної палати. Про це глава уряду сказав під час наради з питань проведення першочергових заходів, необхідних для забезпечення діяльності Вищого антикорупційного суду, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Володимир Гройсман нагадав: уряд схвалив План організації підготовки нормативних актів, необхідних для роботи антикорупційного суду. Відповідальними за їх опрацювання визначено кілька органів влади, передусім міністерства юстиції, фінансів, економічного розвитку і торгівлі, внутрішніх справ, соціальної політики та Фонд державного майна.

Прем’єр наголосив, що на нинішньому етапі, коли ухвалено всі необхідні закони щодо антикорупційного суду, треба вирішувати практичні питання, щоб цей орган почав діяти. Зокрема слід визначити і забезпечити охорону приміщень Вищого антикорупційного суду, особисту охорону суддів, їхнього житла та безпеку членів сімей, збереження майна. Цю роботу виконуватимуть підрозділи Національної поліції та Національної гвардії.

Міністерство фінансів має внести у проекти держбюджету на наступні роки видатки, необхідні для забезпечення діяльності антикорупційного суду. Кошти на фінансування цього року забезпечено, адже їх заздалегідь внесли в державний кошторис. Мінекономрозвитку разом з Фондом держмайна та Київською міськдержадміністрацією повинні надати належне приміщення під апеляційну палату антикорупційного суду та судові палати для здійснення правосуддя в першій інстанції.

Глава уряду дав доручення протягом місяця знайти такі приміщення і підготувати всю необхідну документацію, зокрема фінансування оренди. «Також даю доручення МЗС розпочати консультації з міжнародними організаціями щодо пошуку незалежних експертів. Завдання — забезпечити все до моменту, коли суд розпочне роботу», — сказав Володимир Гройсман.