ЗАВДАННЯ. Під головуванням віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула відбулася всеукраїнська селекторна нарада, в якій взяли участь міністр інфраструктури Володимир Козак, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, перший заступник голови Укравтодору Микола Мездрін, а також керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади.

«Однією з найактуальніших тем для суспільства є стан дорожнього покриття. Необхідно активізувати проведення ремонтів для гарантування безпеки і комфортності руху», — наголосив Олександр Вілкул.

Як поінформував Микола Мездрін, станом на 20 березня на дорогах між населеними пунктами проведено поточний ремонт на 13,8 тисячі кілометрів. «У лютому-березні, зважаючи на погодні умови, щодня працювало близько 40 асфальтобетонних заводів, а також до 500 ремонтних бригад. Для забезпечення безпеки руху навіть за складних погодних умов ведеться поточний ремонт доріг. Після встановлення постійного плюсового температурного режиму роботи буде активізовано», — зазначив Микола Мездрін.

Руйнування дорожнього покриття відбувається через те, що більшу частину доріг в Україні побудовано у 1940—1950 роках, тому вони і ви?черпали свій ресурс. Істотно зросла кількість автотранспорту. До того ж, протягом затяжної зими 2012—2013 років пройшло понад сім циклів заморожування-розтавання, що також руйнує дорожнє покриття, нагадує прес-служба віце-прем’єра.

У свою чергу Геннадій Темник повідомив, що вулиці й дороги населених пунктів України складають 249 тисяч кілометрів. Нині проведено технічний огляд близько 168 тисяч кілометрів, що становить майже 68% загальної протяжності вулично-дорожньої мережі.

«Виявлено пошкодження дорожнього покриття на майже 51 тисячі кілометрів вулиць і доріг, що становить 20% їх загальної протяжності. Наразі проведено поточні ремонти на майже 13 тисячах кілометрів вулиць і доріг, що становить 25% їх загальної кількості. З настанням сприятливих погодних умов роботи будуть інтенсифіковані», — сказав Геннадій Темник.

За підсумками наради віце-прем’єр-міністр поставив завдання Мінрегіону, Укравтодору, головам обласних державних адміністрацій спільно з керівниками міст і районів закінчити обстеження комунальних доріг після зими, провести аналіз і скласти паспорти стану доріг у містах і районах.

«Відновний ремонт доріг потрібно провести до 1 травня», — підсумував Олександр Вілкул. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»